Satış hunisinin (funnel) içine düşüp hiç çıkamamak

15 Temmuz 2024

Teknoloji

Satış hunisinin (funnel) içine düşüp hiç çıkamamak için yorumlar kapalı


arkadaşlar bütün markalar sizi ömür boyu müşteri yapmak ister. değer yaratmak vs palavradır, sadece moment of truth isimli bir durum var, yani sizi en çok satışa çektiği, size malı çakıp yürüyüp gitmek ister. inanın müşteri memnuniyeti aslında bir palavra sadece sizi kendi sisteminin içinde tutmak için bir zırva. hani bir arkadaşınız size menfaat için yanaşır yada samimi saydığınız bir arkadaşınız sizi aramaz ya, burada türkçe de işi bitmiş dönmüş gitmiş, işini görene kadar vs. firmalar da böyle çalışır. böyle çalışmayan bir firma türkiye de yok olamaz da, maalesef ki türkiye deki insanlar aç, 100 yıl geçmiş hala sistem kuramamış.

ömür boyu sizi kaybetmek istemeyen bir ingiliz olabilir ama bir türk asla olmayacaktır, kültüründe yoktur. benim rahmetli dedem yıllarca bbc nin dergisine abone idi, sonra günü geldi, ben artık ödeyemeceğim bu abonelik ücretini yaşlandım dedi ve bbc ye yazdı. bbc dedi sana artık ömür boyu bedava. taa İngiltere den posta ücreti bile istemeden dedeme ücretsiz geldi o dergiler.

Dijital pazarlamacılar da bunun için size sürekli bir eğitimin yeni versiyonunu satmaya çalışıyor. çünkü onların gelecekteki harcamalarının bir kısmını da siz çalışarak ödeyeceksiniz.

arkadaşlar 90’ların sonunda internet marketing kitapları setleri satılırdı, tabii o zaman yabancılar satardı. şimdi landing page denen home page sayfasına bir Ferrari ve bikinili kadın koyup, bunları kazanacağınızı vaad ederlerdi.

internet ve youtube ücretsiz kaynak dolu onları da değerlendirin.


Hakkımda

...

Onur Kayıkcı

İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Bu sitede havadan sudan yazılarım yer almaktadır. Tüm içerikler kendime ait olup sponsorlu içerik yoktur. görsel içerikler için aşağıdaki simgeden instagram hesabıma bakabilirsiniz. Linkler aşağıda!

 iletisim@onurkayikci.com







Arşiv