Hakkımda
Onur Kayıkcı
İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Bu sitede havadan sudan yazılarım yer almaktadır. Tüm içerikler kendime ait olup sponsorlu içerik yoktur. görsel içerikler için aşağıdaki simgeden instagram hesabıma bakabilirsiniz. Linkler aşağıda!
iletisim@onurkayikci.com
Son Yazılar
Etiketler
amazon
anadoluüniversitesi
android
antalya
açıköğretim
beşiktaş
Chromeos
chromeosflex
Dijital pazarlama
dijitalpazarlama
eticaret
eğitim
facebook
fatihçoban
fenerbahçe
galatasaray
google
instagram
kitap
KKTC
korona
koronavirüs
kıbrıs
laptop
linux
mediamarkt
microsoft
mint
Pardus
samsung
sosyalmedya
Tablet
telefon
trendyol
türkiye
windows
windows10
Windows 11
windows11
xiaomi
yapay zeka
Yapayzeka
yasaklar
yorum
youtube
Gündem
- İran'ın yeni lideri Mücteba Hamaney
- Resmi olmayan sonuçlara göre: Cem Özdemir, Almanya'da eyalet başbakanlığı seçimini kazandı
- Dört Türk havayolu şirketi, 13 Mart'a kadar bazı ülkelere uçuşları askıya aldı
- Lübnan: İsrail'in saldırıları nedeniyle 500 binden fazla kişi yerinden edildi
- Irak'ın petrol üretimi yüzde 60 düştü
- İran: ABD'nin Sri Lanka açıklarında vurduğu gemide 104 asker öldü
- Epstein belgeleri: Kime, ne oldu?
- Trump: İran'ın yeni lideri bizden onay almazsa görevde uzun süre kalamaz
- Çerçeve | Yara Humması – Akseli Gallén-Kallela
- ABD'nin Oslo'daki büyükelçiliğinde patlama: Ölü veya yaralı bildirilmedi

Linux Mint deneyeceğim
3 Mayıs 2022
Teknoloji
Linux Mint deneyeceğim için yorumlar kapalı
onurkayikci
distrotest.net ten linux mint i denedim, onun da canlı cd şeklinde çalıştırma seçeneği gözüküyor. indirip deneyeceğim. yanlız xfce versiyonun yani en hafif versiyonunun türkiye indirme linki yok. ben de onun yerine orta versiyon olan mate yi indiriyorum. bu arada youtube videolarında büyük bir usb diske 64gb olarak persistence yani usb den çalışılacak şekilde kurulur da diyor, ileri de onu da deneyeceğim. yanlız pardus da canlı çalışırken oluşan sorunlar olacak mı bakacağım, laptopta klavyeyi görmeme, masaüstünde kapanma sorunu gibi, 2025 e kadar desteği varmış.
bu arada bazı sitelerde bahsedildiği gibi 32 bit versiyon yok, güncel versiyon sadece 64 bit.
şimdi yazının bu kısmını linux mint ile canlı açtıktan sonra yazıyorum. bir kere ara yüz pardus tan daha güzel bu mint te arayüz üst değil orta versiyon, mate versiyonu pardus ta bu yok. ayrıca pardus ta takılı hard disklerden birini görmedi sistem canlı açınca fakat mint ile açınca tüm hard diskleri gördü. sabit takılılara read only diyor. hariciye bir dosya yazdım libroffice ile kayıt ettim, bakalım windows tan açınca görecek mi. pardustan kesinlikle daha hızlı orta versiyon olmasına rağmen. ayrıca kapatma sorunu olacak mı onu da kontrol edeceğim. mint tabi yabancı bir linux olduğu için ingilizce açtı, keza klavyeyi de öyle ama klavyeyi türkçeye çevirdim. sistem diline bakmadım.
pardusta youtube da video izlerken az da olsa geçişlerde gecikmeler oluyor. mint te bu yok berrak bir görüntü.
mint te kapatmada sorun olmadı. kapattı. ayrıca mint te canlı kullanımda oluşturduğum dosyaları harici diske kayıt etmiştim. kalıcı olarak duruyor. yani bu da demek oluyor ki pardus a veda ediyoruz.
bir daha kullanırsak mint kullanacağım.
şimdi mint i pentium 4 bir makine de canlı deneyeceğim, onun sonuçlarını da yazacağım.
bu arada mint ile usb den kalıcı olarak çalışmak da mümkünmüş. onu da deneyeceğim…
laptop tan açtım sorun yok, pardus klavyeyi görmemişti…
linuxmintPardusyorum