Getir, yemeksepeti vs.

6 Mayıs 2021

Alışveriş, Havadan Sudan

Getir, yemeksepeti vs. için yorumlar kapalı


bu getir, yemeksepeti gibi firmaları kim kullanıyor çok merak ediyorum. üniversiteden sonra bir ara yemek sepetini kullandım ben ama sonra fark ettim ki o restoranların hepsinin kendi telefonları var. oradan direkt söylemek daha mantıklı, artı firmaya komisyon yükü de getirmiyor. gençler kullanıyor herhalde. hele getir çok lüzumsuz. zaten her marketin kendi sanal marketi var. getir e ne lüzum var. parası çok olan 3 liralık şeyi 5 liraya almak isteyen için kendini tatmin yolu bence. anlamsız bir yatırım. sadece daha bilinci tam yerine oturmamış gençlere hitap eden sistemler bence. firmaları komisyon yükü altına sokuyor. bunla ilgili çok yazı var internet te. siz de bence bu komisyoncu sistemleri kullanmayın…

getir e denemek için üye kaydı yaptım. adeta bir süper market, ama dediğim gibi marketlerin zaten sanal marketleri var. ayrıca getir de yemek bölümü var, yemeksepeti önünü kesiyor. tabii bunun için yemeksepeti de banabi diye bir bölüm yapmış getirin işlerini kapmak için. yani bence 2 uygulamada çok gerekli değil. gençler için iyi. senelerdir yemeksepeti bile kullanımmıyorum. illa bir şey söyleyeceksem mesela pizza hut ın, dominos un internet sitesini açıp telefonunu alıp direk oradan söylüyorum. çünkü aracı firmaya para kazandırmanın anlamı yok. bu arada kayıt esnasında getir adresimi istedi. ev adresimizin de bu gibi ortamlarda gezmesi güvenli değil bence..

seneler önce yemeksepetinden verdiğim sipariş sonrası kötü yorum yazdığım restoran sahibinin kapıma gelip kavga çıkartmasından sonra ben bir daha yemek sepeti kullanmadım. olay tamamen gerçek. sonra o restoran kapattı. yemeksepeti bu gibi yorumları demek ki restoranlarla paylaşıyor.

bu arada tv de sürekli fast food tüketimi ve hareketsiz alışveriş obeziteye sebep oluyor, obezler de korona virüs karşısında daha zayıf oluyor diye tv de uzman görüşleri çıktı…


Hakkımda

Onur Kayıkcı

İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Uzun süredir blog yazmaktayım. Görsel içerik için instagram hesabıma aşağıdaki link düğmesinden ulaşablirsiniz. irtibat: iletisim@onurkayikci.com . Sitedeki hiçbir yazı izinsiz kullanılamaz.İçerikler bana aittir, sponsorlu bağlantı yoktur.







Arşiv