Hakkımda
Onur Kayıkcı
İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Bu sitede havadan sudan yazılarım yer almaktadır. Tüm içerikler kendime ait olup sponsorlu içerik yoktur. görsel içerikler için aşağıdaki simgeden instagram hesabıma bakabilirsiniz. Linkler aşağıda!
iletisim@onurkayikci.com
Son Yazılar
- windows 11 26h2
- WPS Office’i sildim
- Ohrid, Kuzey Makedonya
- Ayasofya’nın üst katına bilet alıp çıkmaya değer mi?
- Ülker Golf Mcvities Karamelli Dondurma
- Ülker Cocostar ve Algida Milka Oreo dondurma
- Kuzey Makedonya’da Türk düşmanlığı görmedim
- Yoğun olarak hangi Youtube kanallarını izliyorum?
- Doa depozito sistemi gerçekten işliyor mu?
- Polo tişörtler eleştirisi gerçeği yansıtıyor mu?
Etiketler
amazon
anadoluüniversitesi
android
antalya
açıköğretim
beşiktaş
Chatgpt
Chromeos
chromeosflex
dijitalpazarlama
Dijital pazarlama
eticaret
eğitim
facebook
fatihçoban
fenerbahçe
galatasaray
google
hummel
instagram
kitap
KKTC
korona
koronavirüs
kıbrıs
linux
mediamarkt
microsoft
mint
Pardus
samsung
sosyalmedya
Tablet
telefon
türkiye
windows
windows10
windows11
Windows 11
xiaomi
Yapayzeka
yapay zeka
yasaklar
yorum
youtube
Gündem
- UEFA'nın FIFA'ya tepkisi büyüyor: Futbolu arkadaşlarınızı zenginleştirmek için kullanamazsınız
- Trump konuştu, petrol yükseldi
- Almanya iltica ve vize işlemlerinde yapay zekaya geçebilir
- Japonya'da deprem: 14 ölü
- Balıkesir'de orman yangını
- Trump, Ürdün saldırısına çok bozulmuş: İranlıların ağzını burnunu kıracağız
- Beş büyük banka altın tahminini düşürdü
- İngiltere'de kuraklık ilan edildi
- Valizden top mermisi çıktı
- Türklerden vize istemeyen ülkeler

Tiny 11 nedir?
1 Aralık 2024
Teknoloji
Tiny 11 nedir? için yorumlar kapalı
onurkayikci
arkadaşlar tiny 11 windows 11 in küçültülmüş bir derlemesidir. bazı iso dosyaları yine windows sistem gereksinimleri isterken, istemeyen iso dosyası da sayfasından indirilebilir. yalnız bazen nosysreq isimli bu dosya olmuyor eski bir sisteminiz var var ise .iso resmi sitede var ise indirip arşivleyin. ileride lazım olabilir. tiny11i de lisanslamanız gerekecektir. tiny11 windows 11 pro versiyonundan derlenmiş görünüyor. ben kurup detaylı kurcalamadım ama lisans gerekirse görünen windows 11 pro lisansı almanız gerekecek. 2gb li sistemlerde bile çalıştığından bahsediyor. rufus ta şu an windows 11 resmi isosundan sistem gereksimleri çıkartan özellik yok ondan tiny 11 in nosysreq sürümü iş görür. not düşelim windows 10 resmi ücretsiz destek bitiş tarihi ekim 2025 olarak görünüyor.
şunun altını çizelim, eğer eski bir sistemde linux kullanacaksanız yüzde 90 veri kaybınız olacak. linux un dosya sistemi farklı ve windows dosyalarınızı göremeyecek. onlarca linux dağıtımı olmasına rağmen bence kullanılmamasının baş sebebi bu. boşluğa dosya yazıyorsunuz. mac kullanıyorsanız da bu geçerli. hem pardus ta hem mac te bizzat veri kaybı yaşadım ben. bu dosya sistemi farklılıkları yüzünden.
windows ekosisteminden çıkmanız yüzde 95 oranında imkansız gibi bence. bundan tiny 11 gibi bir sürüme her zaman ihtiyaç var. bence hiç bir zaman windows ekosisteminden çıkamayacak dünya.
Tiny11