Hakkımda

Onur Kayıkcı
İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Uzun süredir blog yazmaktayım. Sadece yazılar, görsel içerik için instagram hesabıma bakabilirsiniz. İrtibat iletisim@onurkayikci.comSon Yazılar
- Mobile uyumlu web sitesi yapmalı mıyım
- Mem reduct
- Mac’in neyini test ediyorsunuz
- Anadolu Üniversitesi Ücretsiz Dijital Pazarlama kursu
- acik.anadolu.edu.tr
- eski sistemde sanal bellek oluşturma ise yarar mı
- Fatih Çoban bana yanıt verdi
- Mi Air kulaklık
- seo eklentisi bir işe yarar mı
- Android 4 tableti nasıl hayata döndürdüm
Kategoriler
Etiketler
anadoluüniversitesi
android
axen
açıköğretim
beşiktaş
bim
ceptelefonu
corona
dijitalpazarlama
dolar
dropshipping
ekimkaya
ekonomi
eğitim
fenerbahçe
galatasaray
gittigidiyor
google
hummel
instagram
kaft
kitap
korona
koronavirüs
linux
microsoft
mint
morhipo
n11
onlineeğitim
ramierenler
samsung
sosyalmedya
sunny
telefon
tişört
trabzon
trabzonspor
trendyol
windows10
windows11
windowsetkinleştirme
yorum
şampiyon
şiir
Gündem
- İçişleri’nden Kılıçdaroğlu’na ‘YSK’ çağrısı: Açıklamazsa suç duyurusunda bulunacağız
- Diyarbakır’da tutuklanan 16 gazetecinin tutukluluğuna devam kararı
- Burhaniye kaymakamı, Zeytinli Rock Festivali’ne izin vermedi
- ‘Kalplerin Kraliçesi’ İstanbul’a geldi
- Akşam Postası / 10 Ağustos 2022
- Afyonkarahisar’da avladığı ördeği almak için göle giren kişi boğuldu
- İspanya’da maymun çiçeği vaka sayısı 5 bini geçti
- İçişleri’nden AKP’li belediye başkanı hakkında inceleme
- Adıyaman’da 270 yıllık anıt ağaca zarar verenler hakkında suç duyurusunda bulunulacak
- ‘Altın Palmiye’li ‘Triangle of Sadness’dan ilk fragman: Cannes gösteriminde sinemayı terk edenler olmuştu
Google Analytics
1 Kasım 2020
Havadan Sudan
Google Analytics için yorumlar kapalı
onurkayikci
Google ın sayaç sistemi tam bir rezalet, analytics ismini verdiği sistem karma karışık ve istediğiniz verileri ya tutmuyor ya size göstermiyor. sitenize basit bir sayaç ve giriş yapanları görmek istiyorsanız kesinlikle size shiny stats sayacını tavsiye ederim. giren kişilerin ip no ları hangi bölgeden geldikleri, nasıl geldikleri gibi temel verileri uğraşmadan size gösteriyor shiny stats. ayrıca google kendi sayacını işletmek için sayfanızın sunucu dizinine kod içeren bir sayfa eklemenizi istiyor. çok lüzumsuz ve uğraştırıcı, zaten düzgün veri vermiyor. düzgün bir sayaç isterseniz ben size shiny stats in temel kullanımlı ücretsiz sürümünü öneririm.
google analytics bana rapor gönderiyor, ama bakıyorum shiny stats in tutuğu verileri yok, siteye kimse girmemiş gözüküyor…
google search console da bu tarz bir hizmet. siteye gelen ziyaretçileri gösteriyor. sitenizin ana dizinine bir dosya yüklemenizi istiyor. ama taa 2 sene önce kayıt oldum, hiç bir veriyi tutumuyor google search console. zannedersem google un üst sırada yer almak için piyasada tekel oluşturmak adına sitelerini bu yolla tehdit etmesi de bir işe yaramıyor. çünkü google un sayaç sistemleri hiç bir işe yaramıyor. shiny stats yada başka bir kod aracılığıyla istatistik tutan başka bir sayaç sistemi inanın siteniz için daha faydalı olacaktır. bu arada google da bu site domain üzerinden aramada listelenirken, içerik olarak listelenmiyor. içerik olarak listelenmeyi yandex te görüyorum. aslında bence yandex in robotları web i daha iyi tarıyor ve içeriğinizi listeliyor…
google un dijital atölye eğitiminin bir kısmını aldım. bitirmedim eğitimi. ama şunu söyleyebilirim ki eğitimde anlattığı çoğu şeyi google kendi uygulamıyor. örneğin siteniz ziyaretçi çeksin istiyorsunuz konuyla ilgili makaleler yazıp koyun sitenize diyor. ama örneğin bu blogdaki kitap isimlerinden birini aratırsanız google da, çoğunlukla kitap satış siteleri çıkıyor. yorum sitesi pek çıkmıyor. belli sonuçlara takılı kalmış google, onun dışına çıkmıyor. sitenizi ilk yaptığınız da ise google robotların sitenizi bulması haftalar alıyor. yandex daha çabuk bulup listeliyor. microsoft un bing i de çok kötü bir arama motoru, alakasız sonuçlar çıkıyor, turkcell in yaani si de bing alt yapısını kullanıyor…
googleanalyticsshinystatsyandex