Hakkımda
Onur Kayıkcı
İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Bu sitede havadan sudan yazılarım yer almaktadır. Tüm içerikler kendime ait olup sponsorlu içerik yoktur. görsel içerikler için aşağıdaki simgeden instagram hesabıma bakabilirsiniz. Linkler aşağıda!
iletisim@onurkayikci.com
Son Yazılar
- Heybeliada, Eylül 2026
- AndroidDex nedir?
- Arabamıza Chat GPT desteği ve Özel Servis Deneyimi
- Sosyal Medya ve Grafik Tasarımda Yapay Zeka Devrimi
- Hazır kahveler kötü mü?
- @ işaretsiz apple klavye
- Samsung Galaxy A26 5g ile ilk yılı doldurdum
- Dişime implant yaptırdım
- Lig başladı, Galatasaray Lider
- İstanbul Boğazında tekne turu
Etiketler
amazon
anadoluüniversitesi
android
antalya
açıköğretim
beşiktaş
Chatgpt
Chromeos
chromeosflex
dijitalpazarlama
Dijital pazarlama
eticaret
eğitim
facebook
fatihçoban
fenerbahçe
galatasaray
google
hummel
instagram
kitap
KKTC
korona
koronavirüs
kıbrıs
linux
mediamarkt
microsoft
mint
Pardus
samsung
sosyalmedya
Tablet
telefon
türkiye
windows
windows10
Windows 11
windows11
xiaomi
yapay zeka
Yapayzeka
yasaklar
yorum
youtube
Gündem
- İsrail, Batı Şeria'da zeytin ağaçlarını söktü
- Türkiye ve Irak anlaştı: PKK Sincar'dan çıkacak, TSK yerleşkesini teslim edecek
- Gazze için 2,45 milyar dolarlık 'yeniden inşa' planı
- YENİ Parti, siyaset ve gençler
- Fransa edebiyat dünyası karıştı: Ödüllü yazar yapay zeka kullanmakla suçlanıyor
- THY, Boeing'den 150 uçak satın alacak
- Kozinoğlu soruşturması: 'Kurtlar Vadisi senaryosuna dahli belirlenen' Bayram Özbek tutuklandı
- Kozinoğlu soruşturmasında Doğu Perinçek ifade verdi
- Ryanair CEO'su: Gelecek yaz Avrupa'da uçak bileti fiyatları artacak
- Yavaş'a destek: Ankara'da sekiz belediye başkanı CHP'den istifa etti

Dolar kuru seviyesi
7 Mart 2016
Havadan Sudan
Dolar kuru seviyesi için yorumlar kapalı
onurkayikci
Uzmanlar, petroldeki toparlanmanın desteğiyle kurun 2.98 seviyelerine doğru çekilebileceği görüşünde..
Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) daha fazla parasal genişleme sinyali vermesi ardından petrol fiyatlarındaki toparlanmanın da devam etmesiyle gelişmekte olan ülke para birimleri haftaya olumlu başlarken, dolar/TL’de Hazine ihaleleri ile dış piyasalardaki gelişmeler izlenecek. Dolar/TL, 3 lira seviyelerinde.
Cuma günü TL’nin diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinin gerisinde kalmasına neden olan yerli kurumsal dolar talebinin bugün de devam edebileceği belirtiliyor.
Hazine bugün 8 Temmuz 2020 itfalı 4 yıl vadeli altı ayda bir yüzde 4.70 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvili yeniden, 14 Ocak 2026 itfalı 10 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli 6 ayda bir yüzde 1.35 reel kupon ödemeli tahvili ise ilk kez ihraç edecek. Ayrıca saat 1430’da Ocak ayı reel kesim güven endeksi ile kapasite kullanım oranı verilerini açıklayacak. Yurtdışında ise saat 1100’de Almanya Ifo endeksi açıklanacak.
Yurtiçinde haftanın en önemli gündem maddesi yarın açıklanacak olan yılın ilk enflasyon raporu olacak. TCMB son PPK toplantısı açıklamasında enflasyon üzerinde artan maliyet unsurlarının etkisine dikkat çekerken, 26 Ocak’ta açıklanacak olan yılın ilk enflasyon raporunda 2016 yılı enflasyon tahmininin en azından OVP seviyesine çekilebileceğini belirten ekonomistler, para politikasının önümüzdeki dönemde seyrine ilişkin de daha fazla sinyal verilmesini bekliyor.
Piyasalar haftanın kalanında ise bu hafta Fed’in Aralık’ta yaklaşık 10 yıl aradan sonra yaptığı ilk faiz artırımı ardından Çarşamba günü gerçekleştirileceği faiz toplantısı ile Cuma günü açıklanacak olan ABD büyüme verisini izleyecek.
Bir bankanın döviz işlemcisi, “Cuma günü TL’yi tutan kurumsal döviz talebinin bugün de devam etmesi olası, bu durumda TL’nin diğer EM’lerin gerisinde kalmasını bekleyebiliriz. Petrol fiyatları 33 dolar seviyesine geldi, piyasaları olumlu etkiliyor, bu durum devam ederse dolar/TL’de 2.98’e kadar çekilme olabilir. Petrol fiyatları ABD’deki olumsuz hava koşullarından etkileniyor, nasıl devam edeceği önemli” dedi.
Kaynak reuters