Hakkımda
Onur Kayıkcı
İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Bu sitede havadan sudan yazılarım yer almaktadır. Tüm içerikler kendime ait olup sponsorlu içerik yoktur. görsel içerikler için aşağıdaki simgeden instagram hesabıma bakabilirsiniz. Linkler aşağıda!
iletisim@onurkayikci.com
Son Yazılar
- DDR3 sistemlere geri dönüş
- Chatgpt reklam alacakmış, dijital telif yasası
- Intel Core 2 Quad Q9550, 4GB Ekran kartı
- Yapay zekada Türkiye nereye gidecek?
- Yayıncılığa bulaşan bırakamıyor
- Pulls & Bear, H&M, Lefties
- Topkapı Sarayının Güzel Resimlerini çektim
- Türkiye Kupası Maçları
- Yapay zeka videolarında yüksek izlenme
- Kuzey Kıbrıs hesaplarında Türkiye ile ayrışma
Etiketler
amazon
anadoluüniversitesi
android
antalya
açıköğretim
beşiktaş
casper
chromeosflex
Dijital pazarlama
dijitalpazarlama
eticaret
eğitim
facebook
fatihçoban
fenerbahçe
galatasaray
google
instagram
kitap
KKTC
korona
koronavirüs
kıbrıs
laptop
linux
mediamarkt
microsoft
mint
Pardus
samsung
sosyalmedya
Tablet
telefon
trendyol
türkiye
windows
windows10
Windows 11
windows11
xiaomi
Yapayzeka
yapay zeka
yasaklar
yorum
youtube
Gündem
- Ağırlıklı battaniye ve yorganlar daha iyi uyutur mu?
- Dışişleri: Suriye'de bugün itibarıyla kritik bir aşamadan geçiliyor
- Axios: Trump İran'a saldırıdan diplomatik temasların ardından vazgeçti
- Avrupa Film Ödülleri'nde 'Manevi Değer'e altı ödül
- Suriye Savunma Bakanlığı: SDG'ye operasyonlar durduruldu
- Bugünü parlatmak, geleceği ertelemek
- Çerçeve | Siyah Kravatlı Bir Kadının Portresi – Amedeo Modigliani
- Suriye haber ajansı: Hükümetle SDG tam entegrasyonda anlaştı
- Pegasus ve AJet'in bazı seferleri iptal
- İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapalı

Dolar kuru seviyesi
7 Mart 2016
Havadan Sudan
Dolar kuru seviyesi için yorumlar kapalı
onurkayikci
Uzmanlar, petroldeki toparlanmanın desteğiyle kurun 2.98 seviyelerine doğru çekilebileceği görüşünde..
Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) daha fazla parasal genişleme sinyali vermesi ardından petrol fiyatlarındaki toparlanmanın da devam etmesiyle gelişmekte olan ülke para birimleri haftaya olumlu başlarken, dolar/TL’de Hazine ihaleleri ile dış piyasalardaki gelişmeler izlenecek. Dolar/TL, 3 lira seviyelerinde.
Cuma günü TL’nin diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinin gerisinde kalmasına neden olan yerli kurumsal dolar talebinin bugün de devam edebileceği belirtiliyor.
Hazine bugün 8 Temmuz 2020 itfalı 4 yıl vadeli altı ayda bir yüzde 4.70 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvili yeniden, 14 Ocak 2026 itfalı 10 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli 6 ayda bir yüzde 1.35 reel kupon ödemeli tahvili ise ilk kez ihraç edecek. Ayrıca saat 1430’da Ocak ayı reel kesim güven endeksi ile kapasite kullanım oranı verilerini açıklayacak. Yurtdışında ise saat 1100’de Almanya Ifo endeksi açıklanacak.
Yurtiçinde haftanın en önemli gündem maddesi yarın açıklanacak olan yılın ilk enflasyon raporu olacak. TCMB son PPK toplantısı açıklamasında enflasyon üzerinde artan maliyet unsurlarının etkisine dikkat çekerken, 26 Ocak’ta açıklanacak olan yılın ilk enflasyon raporunda 2016 yılı enflasyon tahmininin en azından OVP seviyesine çekilebileceğini belirten ekonomistler, para politikasının önümüzdeki dönemde seyrine ilişkin de daha fazla sinyal verilmesini bekliyor.
Piyasalar haftanın kalanında ise bu hafta Fed’in Aralık’ta yaklaşık 10 yıl aradan sonra yaptığı ilk faiz artırımı ardından Çarşamba günü gerçekleştirileceği faiz toplantısı ile Cuma günü açıklanacak olan ABD büyüme verisini izleyecek.
Bir bankanın döviz işlemcisi, “Cuma günü TL’yi tutan kurumsal döviz talebinin bugün de devam etmesi olası, bu durumda TL’nin diğer EM’lerin gerisinde kalmasını bekleyebiliriz. Petrol fiyatları 33 dolar seviyesine geldi, piyasaları olumlu etkiliyor, bu durum devam ederse dolar/TL’de 2.98’e kadar çekilme olabilir. Petrol fiyatları ABD’deki olumsuz hava koşullarından etkileniyor, nasıl devam edeceği önemli” dedi.
Kaynak reuters