Hakkımda
Onur Kayıkcı
İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Bu sitede havadan sudan yazılarım yer almaktadır. Tüm içerikler kendime ait olup sponsorlu içerik yoktur. görsel içerikler için aşağıdaki simgeden instagram hesabıma bakabilirsiniz. Linkler aşağıda!
iletisim@onurkayikci.com
Son Yazılar
- Hikvision usb disk Chrome OS Flex’i yavaş çalıştırdı
- Oturum iznine ihtiyacım yok o takdirde Yunanistan’dan ev almalı mıyım?
- Ne oldu bu mekanlara nerede bu insanlar
- Nevmekan Bağlarbaşı 2026
- Yeni Fikirtepe
- Kalite Çemberlerinde Problem Çözme Yöntemleri
- 20 yılda Caddebostan Sahilde ne değişti?
- Hummel Tişörtler de Mısırlı olmuş
- Yaz geliyor Çengelköy’de neler gördüm?
- Kuzey Makedonya’ya gitmeye değer mi?
Etiketler
amazon
anadoluüniversitesi
android
antalya
açıköğretim
beşiktaş
Chromeos
chromeosflex
Dijital pazarlama
dijitalpazarlama
eticaret
eğitim
facebook
fatihçoban
fenerbahçe
galatasaray
google
hummel
instagram
kitap
KKTC
korona
koronavirüs
kıbrıs
laptop
linux
mediamarkt
microsoft
mint
Pardus
samsung
sosyalmedya
Tablet
telefon
türkiye
windows
windows10
Windows 11
windows11
xiaomi
yapay zeka
Yapayzeka
yasaklar
yorum
youtube
Gündem
- Fethiye'de ölü bir caretta caretta sahile vurdu
- CENTCOM: Hürmüz ablukasında 62 gemiyi engelledik
- İspanya, Hantavirüs vakalarının görüldüğü gemiyi tahliye ediyor
- Ankara-İstanbul-İzmir üçgeni: 'Daha iyi bir başka şehir bulunur elbet'
- İBB: Mahkeme Yerebatan Sarnıcı hakkında yürütmeyi durdurdu
- Britanya'da yerel seçim: İşçi Partisi 1400'den fazla sandalye kaybetti
- Ruhi Çenet: Her ihtimale karşı karantinadayım
- Özgür Özel'den Erdoğan'a: Akın Gürlek ses kayıtlarını bankada kasaya istifliyor
- Kızını vuran damadını öldürdü: Ev hapsi kararı
- Salih Özcan, Dortmund'a veda ediyor

Ankara ve Anıtkabir 2025
2 Kasım 2025
Seyahat
Ankara ve Anıtkabir 2025 için yorumlar kapalı
onurkayikci
2025 1 Kasım günü mensubu olduğum stk ile Anıtkabir ziyareti gerçekleşirdik. ben Ankara’da askerlik yaptım yıllar önce. bunun için bende ayrı bir önemi var. her gittiğimde başka bir yönünü görüyorum. ankara girişinde bir çok yeni site yapılıyordu. 15 katlı bloklar. tabelada etimesgut belediyesi diyordu. herhalde bu sitelerin olduğu yerler oraya bağlı. bu arada melih gökçek zamanında yapılan şu an çürüyen anka parkı gördüm. acilen oranın sökülüp ankaralılara ait bir park yada millet bahçesi yapılmalı. madem akpli belediye yapmış orayı akp iktidarı temizlemeli bu durumu. yine aynı yol üzerinden meşhur külliye de görünüyor. o da tıpkı anıtkabir gibi atatürk orman çiftliği arazisinde bir tepeye yapılmış. anıtkabir’e cumartesi gittik. müze kısımları gerçekten kalabalıktı. çok uygun fiyatlı hediyelik ve hatıra ürünler satılıyor. ama kalabalıktan alamadım. anıtkabir’in tam karşısında eski istanbul evlerini andıran özellikle moda evlerine benzer eski geniş balkonlu evler. istanbul’da olsa dönüşüm için yıkılır. anıtkabir çankaya bölgesinde ve ankara’nın gerçekten güzel bir lokasyonu. ankara’nın içine büyük bir futbol stadyumu yapılıyordu. inşaatın çoğu bitmiş. yakında tamamlanır herhalde. ankara’da en sık görünen eski arabar. eski fordlar volkswagenler yollarda ankara’da. anıtkabir’in önünde ankara simidi yedik. biraz tuzu azdı. ama güzeldi. yoldaki dinlenme tesisleri ortalama seviyede. türkiye’de hep aynı seviye zaten yol üzeri dinlenme tesisleri. bu arada sakarya taraflarında idi sanırsam yol üzerinden köprü gibi burger king vardı, kapanmış. ankara’ya giderken bolu’nun yanından geçiyorsunuz. yoldan gözüken bolu aynı isviçre gibi. dağların üzerinde bir ovaya yapılmış. dik çatılı evler. demek kışın yoğun kar yağışı olabiliyor. bolu’dan geçerken yol üzerinden bir buzdolabı süsü aldım. tekirdağ’dan aldığım evin kısa halini yapmışlar üzerinde bolu yazmışlar. tekirdağ’dan büyüğünü 50 tl’ye almıştım, bunu 100 tl’ye aldım. dinlenme tesisinde bolu’da gözleme yedik. fena değildi tadı.
ankara’ya dönersek. 1 kasım’da ankara’da idik. artık küresel ısınmadan herhalde. ceket ile gezebiliyorsunuz. ankara’da da hava ısınmış. ankara bir ovaya kurulu ve bence şehir merkezi her yöne doğru genişlemeye müsait. devlet bankalarının genel müdürlüklerinin olduğu finans merkezi hiç istanbul ataşehir’e gelmemeliydi. ankara’da da gayet güzel kalabilirdi. alan müsait. ortam müsait. anıtkabir ve çevresinden bol bol resim çektik bu sefer. önemli bir kısmını instagram hesabımda paylaştım. 3 yıl üst üste anıtkabir’e gitmiş oldu. ankara’nın en güzel yanı istanbul’a dönmek derler. ama ankara’da türkiye’nin kalbi. stratejik olarak ve interlandı ile önemli bir lokasyon. ben askerdeyken. esnaf hep çevre illerden gelmişti. ankara’ya sayısız kere gittim. ben üniversite zamanıda gittim. arkadaşlarım vardı. severim ankara’yı.
AnıtkabirAnkarabolu