Hakkımda
Onur Kayıkcı
İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Bu sitede havadan sudan yazılarım yer almaktadır. Tüm içerikler kendime ait olup sponsorlu içerik yoktur. görsel içerikler için aşağıdaki simgeden instagram hesabıma bakabilirsiniz. Linkler aşağıda!
iletisim@onurkayikci.com
Son Yazılar
Etiketler
amazon
anadoluüniversitesi
android
antalya
açıköğretim
beşiktaş
Chromeos
chromeosflex
Dijital pazarlama
dijitalpazarlama
eticaret
eğitim
facebook
fatihçoban
fenerbahçe
galatasaray
google
instagram
kitap
KKTC
korona
koronavirüs
kıbrıs
laptop
linux
mediamarkt
microsoft
mint
Pardus
samsung
sosyalmedya
Tablet
telefon
trendyol
türkiye
windows
windows10
Windows 11
windows11
xiaomi
yapay zeka
Yapayzeka
yasaklar
yorum
youtube
Gündem
- İran'ın yeni lideri Mücteba Hamaney
- Resmi olmayan sonuçlara göre: Cem Özdemir, Almanya'da eyalet başbakanlığı seçimini kazandı
- Dört Türk havayolu şirketi, 13 Mart'a kadar bazı ülkelere uçuşları askıya aldı
- Lübnan: İsrail'in saldırıları nedeniyle 500 binden fazla kişi yerinden edildi
- Irak'ın petrol üretimi yüzde 60 düştü
- İran: ABD'nin Sri Lanka açıklarında vurduğu gemide 104 asker öldü
- Epstein belgeleri: Kime, ne oldu?
- Trump: İran'ın yeni lideri bizden onay almazsa görevde uzun süre kalamaz
- Çerçeve | Yara Humması – Akseli Gallén-Kallela
- ABD'nin Oslo'daki büyükelçiliğinde patlama: Ölü veya yaralı bildirilmedi

Kısa dönem yazlık kiralama yasağı Türkiye Turizmini mahvetti
28 Haziran 2025
Seyahat
Kısa dönem yazlık kiralama yasağı Türkiye Turizmini mahvetti için yorumlar kapalı
onurkayikci
arkadaşlar devlet günlük kiralık dairelerde fuhuş ve suç örgütlerinin kullanımın önüne geçemeyince, ki bence böyle, belki de bazı polisler de buna göz yumuyordu, kısa dönem daire kiralama yada airbn yasaklanınca türkiye turizminin de fişi çekilmiş oldu. bir çok yazlık atıl duruma düşerken, biliyorsunuz yazlıkçı sahil yörelerinde esnaftan alışveriş yapan esas unsurdu, çünkü zaten turist her şey dahil otele gidiyor, esnaf iflas bayrağını çekti bu sene. ingiltere’den yapabileceğiniz bir haftalık türkiye tatili ingilize 100 bin türke 200 bine satılırken türk turist otellere de gidemez oldu. biliyorsunuz turizm bakanı otel sahibi oteller dolsun diye 1 haftalık yada aylık yazlık kiralamayı mülk sahipleri için imkansız hale getiren bir yasa çıkarttı geçen sene. tabi daha sonra ne oldu. piyasa tam anlamıyla bozuldu, oteller tekel olunca otel fiyatları da 2 katına geçti. yandaşı muhalifi türk turizmi kan ağlıyor insanlar tatile gidemiyor diye haber yaparken akp’nin kendi kontrolsüzlüğünü halka ceza olarak yükleme zihniyeti ve onun rantınını yiyen kendi kitlesinin yanlış uygulamalarını göz ardı etmemeli. ülkede ne yürümüyorsa tek parti idaresinin suçu başka suçlu aramaya gerek yok. artık görüyorsunuz belediyeler de fiilen yok. akp parti iktidarı istemediği muhalif belediyelere kayyum atıyor. yaşar nuri’nin rahmetlinin bir videosuna denk geldim. aynı bu günleri anlatıyor. diyor ki bu hukuksuzluk ve menfaatçilik rantı kendi yemek durumunun bedelini ödeyecek bu halk diyor. aynı o günler gelmiş.
bali gibi yerlerde booking.com’dan da ev kiralanıyormuş. türkiye’deki seyahat acenteleri booking.com’u türkiye’de yasaklattı. sonra airbn. derken türk turizmi bitti deniyor. iktidardaki ve onun beraber rantını yediği kişilerin bilgisiz yönetimi onların da rantını bozmuş anlaşılan, oteller boş bittik diye yaygara yapıyorlar. bu arada türk turistler kapıda vize ile yunan adalarına giderken, ülkenin turizm bakanı da bilindik bir gazeteciyi de yanına almış yunan adalarında tatilde.
türk turizmi