Hakkımda

Onur Kayıkcı
İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Bu sitede havadan sudan yazılarım yer almaktadır. Tüm içerikler kendime ait olup sponsorlu içerik yoktur. görsel içerikler için aşağıdaki simgeden instagram hesabıma bakabilirsiniz. Linkler aşağıda!
iletisim@onurkayikci.com
Son Yazılar
Etiketler
amazon
anadoluüniversitesi
android
antalya
axen
ayakkabı
açıköğretim
beşiktaş
Chatgpt
dijitalpazarlama
Dijital pazarlama
dropshipping
eticaret
eğitim
facebook
fatihçoban
fenerbahçe
galatasaray
google
hummel
instagram
kitap
korona
koronavirüs
laptop
linux
mediamarkt
microsoft
mint
Pardus
reklam
samsung
sosyalmedya
Tablet
telefon
trendyol
türkiye
windows
windows10
Windows 11
windows11
xiaomi
Yapayzeka
yasaklar
yorum
Gündem
- Rapor: Fransa, Nestle'nin sularındaki pestisit ve bakterileri görmezden geldi
- Arsenal, 22 yıllık çalışanını İsrail karşıtı paylaşımı nedeniyle kovdu
- Kamboçya'da tapınağa yıldırım düştü: Üç kişi hayatını kaybetti
- Tutuklu gazeteci Karabay: Saraçhane'de tutuklanan gençlerle aynı koğuştayım
- Van'da PKK/KCK soruşturması: İki kişi yakalandı
- İBB soruşturmasında 'etkin pişmanlık'tan tahliye: 'Sahte fatura kestim'
- Rusya, Uluslararası Af Örgütü'nü 'istenmeyen kuruluş' ilan etti
- İstanbul'da çocuk parkında silahlı saldırı: Bir ölü, üç yaralı
- 14 ile gök gürültülü yağış uyarısı
- KKTC, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının konut alma hakkını artırdı
Ne bu ciddiyet kanalındaki güzel Türkçe
7 Ağustos 2024
Havadan Sudan
Ne bu ciddiyet kanalındaki güzel Türkçe için yorumlar kapalı
onurkayikci
arkadaşlar youtube yayıncıları mahalle ağzıyla türkçe konuştuğu için tane tane ve aynı hızda akıcı bir türkçe görmek imkansız artık. zaten artık spiker vasfıyla tv ye çıkan kadınlar sadece görsel obje olmaktan öteye gidemiyor asla eski trt ve istanbul türkçesi yok. zaten anadolu’nun binbir köşesinden istanbul’a gelmişler öyle bir kültür içinden gelmiyolar. türkiye de eğitimsizlik kıroluk adeta her daim ön planda tutulur. neyse youtube ne bu ciddiyet isimli bir kanala denk geldim. hanım efendi hayat ilişkiler vs gibi gündelik konular hakkında yorumlar yapıyor. ama benim ilgimi çeken yorumlarından ziyade düzgün türkçe konuşması zaten onun için o anlattıklarını dinliyorum. her hangi bir yerde ismi yazmıyor, aşağıdaki yorumlardan da psikolog olabileceğini anladım.
yalnız türkçesi çok düzgün olmasına rağmen güçlü kadın olmak ile ilgili bir videosu var kendisini tenzi ederek söylerim ama hani burada da konu ekonomik özgürlüğe geliyor, ama şöyle bir durum var kadınlar kendi özgür iradesiyle daha doğrusu daha kolay geldiği için bir erkeğin himayesi altında yaşam sürdürmek istiyor. yani çoğu kadında anlatılan gibi bir özgürlük anlayışı yok, olsa da kadınlar dediklerini asla yapmazlar çok kolay boyun eğerler. hep sığınacak bir erkek ararlar. en azından türkiye de bu böyle.
hatta amerika’da 2 kadına yolda soru soruyorlar, en yaşlı kaç yaşında biriyle beraber oldun diye, kadın diyor ki money has no age, yani paranın yaşı yoktur, kadınların red etse de yüzde 99 bakış açısı budur bir erkeğe..
neyse ben de böyle bir yorum kattıktan sonra ne bu ciddiyet kanalındaki hanım efendiye güzel türkçesi için teşekkür ediyorum.
yalnız abone sayısı çok az. türkiye de insanlar genelde boş beleş ve gereksiz siyasi konuları takip ettiği için gerçek ciddi konular ilgi çekmiyor herhalde. ama algoritma bu kanalın az abonesi olsa da bana uygun bulup önüme çıkartıyor.
ne bu ciddiyetyoutube