Hakkımda
Onur Kayıkcı
İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Bu sitede havadan sudan yazılarım yer almaktadır. Tüm içerikler kendime ait olup sponsorlu içerik yoktur. görsel içerikler için aşağıdaki simgeden instagram hesabıma bakabilirsiniz. Linkler aşağıda!
iletisim@onurkayikci.com
Son Yazılar
- Sabiha Gökçen Havalimanında kazık fiyatlar
- TP Link internet menzil arttırıcı
- Sadece radar koymakla olmuyor
- Antalya’da 3 te bir fiyatlar
- İstanbul’daki kişiler Yunanistan şehirlerine niye gidiyor?
- Antalya Belek Turizm Merkezi, Mayıs 2026
- Windows 10 ESU Ekim 2026’da bitecek
- Bill Gates Microsoft’tan çıkmış
- Kadıköy’ün çöpçülerine kolay gelsin
- WPS Office 6 aylık kullanım
Etiketler
amazon
anadoluüniversitesi
android
antalya
açıköğretim
beşiktaş
Chromeos
chromeosflex
Dijital pazarlama
dijitalpazarlama
eticaret
eğitim
facebook
fatihçoban
fenerbahçe
galatasaray
google
hummel
instagram
kitap
KKTC
korona
koronavirüs
kıbrıs
laptop
linux
mediamarkt
microsoft
mint
Pardus
samsung
sosyalmedya
Tablet
telefon
türkiye
windows
windows10
Windows 11
windows11
xiaomi
yapay zeka
Yapayzeka
yasaklar
yorum
youtube

Puppy Linux ile ne yapılabilir?
10 Mart 2024
Teknoloji
Puppy Linux ile ne yapılabilir? için yorumlar kapalı
onurkayikci
arkadaşlar eğer window unuzun şifresini kaybettiyseniz puppy linux ile bilgisayarı açabilir ve tüm dosyalarına (tabii eğer hard disk şifreli değilse) ulaşabilirsiniz. office programı indirmelerim başarısız oldu, ama google chrome u yükledikten sonra microsoft 365 üyeliği ile ki ücretsiz, office.com dan giriş yaparak ofis dosyalarını açabiliyorsunuz. yani çakma ofis programlarına ihtiyaç yok. google chrome hatasız çalışıyor ve eğer sadece bir tarayıcı açıp internette gezmek isterseniz pupply linux ve google chrome ideal. internet bağlantı sihirbazı çok kolay. ayrıca kalıcı olarak yapılanları çıkışta yani ayarları kaydediyor. puppy ingilizce ama türkçe klavye yi açarken çok kolay ayarlıyorsunuz, keza bölge seçimini de. youtube açıyor, twitch sorunsuz. bir çok distro denedim, en hafif ve usb den sorunsuz çalışan artı ayarları kaydeden dağıtım puppy linux.
biliyorsunuz daha önce 1gb usb ye yüklemiştim, hafıza yetersiz olduğu için chrome indirip kullanamamıştım. ama 4gb usb ile hatta belki 2gb usb bile kullanıp chrome u yükledikten sonra bir çok kapıyı açabilirsiniz..
arkadaşlar tekrar usb den puppy linux u boot ettim ayarları kaydetmemiş. bir sorun var uğraşamadım, daha önce denediğimde olmuştu.
ama diyelim eski bir cihazınız var atmak da istemiyorsunuz ona kalıcı olarak puppy linux yüklerseniz ve daha sonrasında google chrome çoğu işinizi halledersiniz. hele buluttan çalışıyorsanız ideal. dediğim gibi chrome u yükledikten sonra office.com dan ücretsiz microsoft word excel sürümlerini ücretsiz kullanabiliyorsunuz.
bu son USB diske rufus ile yazılabilir alan oluştur dememiştim belki puppy ondan kaydetmedi session ları. Yeni bir USB oluşturdum. 1.5 GB yazılabilir alan oluşturdum rufus ile, bu Chrome u kalıcı kaydetme işini tekrar deneyeceğim….
bu arada linux ta font problemi var. Yani Windows un ve Android in sorunsuz açtığı bazı yazı biçemlerini tanımıyor. Mesela bu blog. Belki ekstra font yüklemek gerekli…
PuppyPuppy LinuxPuppylinux