Hakkımda
Onur Kayıkcı
İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Bu sitede havadan sudan yazılarım yer almaktadır. Tüm içerikler kendime ait olup sponsorlu içerik yoktur. görsel içerikler için aşağıdaki simgeden instagram hesabıma bakabilirsiniz. Linkler aşağıda!
iletisim@onurkayikci.com
Son Yazılar
- DDR3 sistemlere geri dönüş
- Chatgpt reklam alacakmış, dijital telif yasası
- Intel Core 2 Quad Q9550, 4GB Ekran kartı
- Yapay zekada Türkiye nereye gidecek?
- Yayıncılığa bulaşan bırakamıyor
- Pulls & Bear, H&M, Lefties
- Topkapı Sarayının Güzel Resimlerini çektim
- Türkiye Kupası Maçları
- Yapay zeka videolarında yüksek izlenme
- Kuzey Kıbrıs hesaplarında Türkiye ile ayrışma
Etiketler
amazon
anadoluüniversitesi
android
antalya
açıköğretim
beşiktaş
casper
chromeosflex
Dijital pazarlama
dijitalpazarlama
eticaret
eğitim
facebook
fatihçoban
fenerbahçe
galatasaray
google
instagram
kitap
KKTC
korona
koronavirüs
kıbrıs
laptop
linux
mediamarkt
microsoft
mint
Pardus
samsung
sosyalmedya
Tablet
telefon
trendyol
türkiye
windows
windows10
Windows 11
windows11
xiaomi
Yapayzeka
yapay zeka
yasaklar
yorum
youtube
Gündem
- Dışişleri: Suriye'de bugün itibarıyla kritik bir aşamadan geçiliyor
- Axios: Trump İran'a saldırıdan diplomatik temasların ardından vazgeçti
- Avrupa Film Ödülleri'nde 'Manevi Değer'e altı ödül
- Suriye Savunma Bakanlığı: SDG'ye operasyonlar durduruldu
- Bugünü parlatmak, geleceği ertelemek
- Çerçeve | Siyah Kravatlı Bir Kadının Portresi – Amedeo Modigliani
- Suriye haber ajansı: Hükümetle SDG tam entegrasyonda anlaştı
- Pegasus ve AJet'in bazı seferleri iptal
- İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapalı
- Alman askerleri Grönland'dan ayrılıyor

Sıfır atık nedir? Dönüşüm neden önemli?
3 Aralık 2023
Havadan Sudan
Sıfır atık nedir? Dönüşüm neden önemli? için yorumlar kapalı
onurkayikci
Öncelikle benim de yanlış bildiğim sıfır atık teriminin geri dönüşüm değil atık üretmemek olduğunu öğrendim. dönüşüm derneğinin desteğiyle katıldığım seminerde nasıl sıfır atık üretiriz, nasıl çevremizi korumuz detaylı öğrendiğimi düşünüyorum.
Karbon ayak izi nedir ? karbon ayak izimiz örneğin evden dışarı çıktığımızda arabaya binmemiz ve varacağımız yere gidene kadar ki arabamızın egzoz gazı salınımı oluyor. ama aslında bunun daha kötüsü var. eğer sizin evinizde kullandığınız elektrik yenilenebilir bir kaynaktan üretilmiyorsa, rüzgar gibi, kömürden elde ediliyorsa o zaman elektrik düşmesine bastığınız zaman karbon tüketimine başlıyorsunuz demek.
bu da aslında şu demek. elektrikli araba kullanmak da tam sonuç vermez. çünkü elektriğin de yenilenebilir kaynaktan üretilmesi gerekir.
kullandığımız ürünlerin kıyafetler, yediğimiz ürünlerin su tüketimi de çevre üzerinde etkili. su kaynaklarını tüketiyormuş. örmeğin 1 tişört üretimi için 1000 litreden fazla su tüketiliyormuş. keza et üretimi, kalıp peynir yapımı da 1000 litreden fazla su tüketimine yol açıyormuş. keza ekmek de öyle. bu su tüketimini azaltmak için bitkisel tüketim yapılmalıymış.
tabii şu an günümüz dünyasına bakarsan kurulu düzen tamamen tüketim üzerine. yani insanlar çalışacak para kazanacak, tişört üretecek, peynir üretecek, birbirine satacak ve bu tüketimden gelen para ile yaşamını sürdürecek.
biz en azında dönüştürülebilir plastik gibi atıklarımızı dönüşümcülere verebiliriz. Istanbul da geri dönüşümün yüzde 66 sını çöp toplayacılar sağlıyormuş.
bu arada doğada tek çöp üreten canlı insanmış. yani hayvanlar doğal besleniyor ve doğaya pisliğini bırakıyor. insanlar ise kullandığı ürünlerin ambalajlarıyla büyük bir kirliliğe neden oluyormuş.
lütfen geri dönüşüme dikkat edelim…
dönüşümderneğigeridönüşüm