Google kitaplara kitap yükleme

8 Temmuz 2023

Kitap, Teknoloji

Google kitaplara kitap yükleme için yorumlar kapalı


arkadaşlar google play kitaplarda kitap satmak, ücretsiz dağıtmak gibi yollarla kitap dağıtmak istiyorsanız sizi zorlu bir süreç bekliyor. çünkü süreç çok yavaş işliyor. öncelikle play kitaplarda bir publisher yani yayıncı hesabı açmanız lazım. bunu açıp dolduruyorsunuz. isim email vs. neyse hesap açılıyor. hesabım onaylanması için sizden 7 gün istiyoruz gibi bir uyarı çıkıyor. ki bazıları 12 günü buluyor demiş. şu an 2 gün oldu ben hesabı açalı o süreçteyim. platform size ücretli satmayı teşvik ediyor, az da olsa bir ücret olması belki herkes için daha iyi ve ciddi. neyse ödeme yöntemi olarak banka bilgilerinizi girmenizi istiyor. burada ödeme yöntemini girdikten sonra 3 gün içerisinde hesabınızı bir kaç kuruş göndereceğini ve sizin bunu teyit etmenizi isteyeceğinizi belirtiyor. bu süreçler bende daha bitmedi. bu arada siz kitapları yükleyebiliyorsunuz. yalnız bende fiyatı kontrol et gibi bir yazı var, ödeme durumu onaylanmadığından yada hesap daha onaylanmadığından mı bilememiyorum.

neyse ben önceki gönderiler de bahsettiğim kitabımı “mars attack” olarak ingilizceye çevirdim ve gumroad diye bir site buldum 2 dolardan buraya yükledim. bana bir link verdi 2 doları verene açıyor. ama bu site web formatında açıyor, e-kitap formatından değil. yanlız ben mars istilası kitabımı bitirdim ve threads platformu da açılmışken bir şekilde paylaşmak istiyordum, gumroad dan çözdüm. ha parayı alırız almayız gelir gelmez onu bilemem ama bana yer sağlamış oldu. vergileri, kesip göndereceğini söylüyor. google da aynı şeyi söylüyor. bu arada kitabım türkçesinden önce ingilizcesi yayınlanmış oldu her işte bir hayır vardır.

neyse google play kitaplardaki süreci gelişme oldukça yazmaya devam edeceğim…


Hakkımda

Onur Kayıkcı

İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Uzun süredir blog yazmaktayım. Görsel içerik için instagram hesabıma aşağıdaki link düğmesinden ulaşablirsiniz. irtibat: iletisim@onurkayikci.com . Sitedeki hiçbir yazı izinsiz kullanılamaz.İçerikler bana aittir, sponsorlu bağlantı yoktur.







Arşiv