Windows 10 etkinleştirme sorunu

15 Nisan 2021

Teknoloji

Windows 10 etkinleştirme sorunu için yorumlar kapalı


Windows 10 sorunlarıyla beraber geldi. internet gezen en büyük sorun ise etkinleştirme sorunu. windows 10 u ister microsoft sitesinden 1300 liraya alın, ister 2015 yılı yargıtay kararına istinaden ikinci el bir key ile etkinleştirmeye çalışın, windows ta etkinleştirme sorunu oluyor. öncelikle ikinci el ürün anahtarı nedir ondan bahsedelim. internet te bir çok sitede ucuza windows ürün anahtarı satılmakta. araştırmalarım sırasında gördüğüm yargıtayın 2015 te verdiği karara istinaden çıkma bir sistemden ikinci el ürün anahtarını ikinci el olarak satın almak yasal. yalnız windows 10 kurulduktan sonra ürün anahtarı girme aşamasında slui.exe hatası alabilirsiniz. bu sorunu microsoft ta çözememiş ki kendi forumlarında etkinleştirme sorunu yaşıyorsanız yeni kurulum yapın, ürün anahtarını bu aşamada girin diyor. yani 1300 lira verip microsoft mağazadan windows 10 da alsanız bu problem ortadan kalkmıyor. peki windows 10 u etkinleştirmezseniz ne olur. windows u deneme sürümü olarak kullanmaya devam edersiniz. görev çubuğu ve bazı özellikle çalışmaz ve sağ altta etkinleştir yazısı çıkar. bundan kurtulmanın bir kaç yolu var internet te aratıp bulabilirsiniz. fakat ilk açışta kurtulmanın yolu yok, anca açtıktan sonra yeniden başlatırsanız yazı gidiyor. şimdi benim windows 10 un etkinleştirmesi bozuldu. zaten bir donanım değişikliği yaparsanız yada sürücü yüklerseniz windows 10 ürün anahtarını tekrar gir diyebilir. bundan kurtulmanın yolu, geri yükleme noktasından windows u geri döndürmek olarak yazıyor internet te. yalnız benim windows um aylarca mavi ekran hataları verdi. son güncelleştirmeyle düzeldi. ondan ne yeni kurulum yapmak istiyorum ne de geri yükleme yapmak istiyorum. etkinleştirme bozuldu ama gittiği yere kadar böyle kullanacağım.

peki başlat menüsü ve görev çubuğu kilitlendikten sonra ne yapabilirsiniz. start menü 10 diye bir program var. başlat menüsü yerine aynı windows 7 deki gibi bir başlat menüsü düzenliyor. bunu yükleyin. hem windows un başlat menüsünden daha güzel, hem de kilitlenen arama gibi özellikler geri geliyor.

bizdeki internet siteleri genelde yabancı sitelerden bilgileri aşırarak fayda sağlamaya çalıştığı için, bu windows 10 un etkinleştirme hatasında uyarı verdiği slui.exe dosyasıyla ilgili yabancı sitelerde ne bulabilirim diye aradım. onlar da bu slui.exe dosyasının yedek halini ve nasıl sisteme kopyalanacağından falan bahsetmiş, ama demişler ki sorun yine de çözülmezse bilgisayara format atın ve baştan kurulum yapın. demek bu iş böyle pis bir iş….

bu arada ikinci bir windows 10 yüklü pentium 4 bilgisayarım var. windows 7 den yükseltmiştim. lisans süresi doluyor diye uyarı veriyordu. internette softixir.com dan aldığım ürün anahtarını bozulan windowslu bilgisayarda kullanamam üzerine bu bilgisayara yükledim. sorunsuz windows 10 etkinleşti.

bozulan windows 10 lu bilgisayara ise windows 10 pro kurmayı düşünüyorum. ona da lisans anahtarı alacağım.

softixir ikinci el lisans satan bir site, yani piyasa da yeni sistem yüklenmiş bilgisayarlardaki lisans anahtarlarını tekrar satıyorlar. bu yargıtay kararına göre serbestmiş..


Hakkımda

Onur Kayıkcı

İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Uzun süredir blog yazmaktayım. Görsel içerik için instagram hesabıma aşağıdaki link düğmesinden ulaşablirsiniz. irtibat: iletisim@onurkayikci.com . Sitedeki hiçbir yazı izinsiz kullanılamaz.İçerikler bana aittir, sponsorlu bağlantı yoktur.







Arşiv