Çöken sağlık sistemimiz

27 Şubat 2021

Havadan Sudan

Çöken sağlık sistemimiz için yorumlar kapalı


Niye böyle bir başlık attım. sağlıkla ilgili anca başınıza bir şey geldiğiniz zaman akp nin övündüğü sağlık sisteminin ne durumda olduğunu görüyorsunuz. şimdi şunu belirteyim ki iktidar son 3-4 sene önceki hizmetlerini aratıyor, müthiş bir geri gidiş var. şimdiye kadar dişlerimi hep devletin diş merkezlerinde yaptırdım. hiç sorun da çıkmamıştı. ama 1 ay önce çürüyen dişim için devletin diş merkezlerinden muayene randevusu almak istedim. normal kontrol muayenesini aldım. doktor kanal tedavisine (endodonti) ihtiyaç olduğunu söyledi, ilaç verdi gönderdi. onun için ayrı randevu alıyorsunuz. 1 hafta mhrs den her gün denememe rağmen devletin istanbul anadolu yakasında hiç bir diş merkezinden randevu alamadım. yine avrupa yakasında da hiç bir randevu açılmıyor. açılmayan randevu için bildirim oluşturun diyor mhrs sistemi ama hiç yanıt gelmiyor. mhrs in çöken bir 182 telefon hattı var, internet üzerinde zaten hiç açılmıyor randevular. eskiden 4-5 doktorun çalıştığı merkezlerde 1 doktor ya var ya yok. bir merkeze telefon açtım tek doktor olduğu onun da ağustos a kadar korona virüs ile ilgili filyasyon ekibinde görevli olduğunu öğrendim. yine etrafımdaki tanıdıklarımdan diş hekimi yakınlarının filyasyon ekiplerinde görevli olduğunu öğrendim. yani devlette kanal tedavisi yapacak doktor yok. sağlık sistemi çökmüş halde. bin bir caf cafla açılan şehir hastaneleri hiç bir şey ifade etmedi o an benim için, çünkü benim kanal tedavimi devlette yapacak doktor bulamadım.

bu arada cimer e de yazdım, şikayet ettim randevu alamıyorum diye. ama sağlık bakanlığından sadece kuru bir mesaj geldi. orada da randevu sadece 182 den yada mhrs den alınıyor yazıyordu. yani cimer e de şikayet çözüm değil. devletin sağlık sistemi çökmüş doktorsuzluktan ilgilenen yok. koskoca diş merkezleri boş duruyor. çürüyor. aynı geçilmeyen yollar, köprüler, girilemeyen hocasız üniversiteler gibi. sadece o koca binalar için müteahhitler zengin edilmiş, içinde kadro yok.

ben de fiyat daha uygun olur diye kızılay ın tıp merkezi varmış, oradan randevu aldım. yalnız fiyat acıbadem hastanesiyle hemen hemen aynı. ucuz değil. gitmişken tedaviye başladım. zaten hafta sonu yasak olduğu için bir sonraki haftaya kalmak istemedim. kızılay da devlet kurumu gibi gözükse de ucuz değil onu bilin isterim. kızılay la ilgili görüşlerimi tedavi tamamlandıktan sonra yazacağım… şu aşamada dişim sorunsuz düzelsin başka bir istediğim yok…

tedavi bitti, şimdilik bir sorun gözükmüyor, kanal tedavisi artı lazerli dolgu. muayene ücreti 25 lira tedavi ücreti de 625 lira aldılar, toplam 650 lira tuttu…


Hakkımda

Onur Kayıkcı

İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Uzun süredir blog yazmaktayım. Görsel içerik için instagram hesabıma aşağıdaki link düğmesinden ulaşablirsiniz. irtibat: iletisim@onurkayikci.com . Sitedeki hiçbir yazı izinsiz kullanılamaz.İçerikler bana aittir, sponsorlu bağlantı yoktur.







Arşiv