Varoş nedir?

13 Mayıs 2019

Kitap

Varoş nedir? için yorumlar kapalı


Kimi zaman aşağılama amacıyla kullanılan varoş kelimesi büyükşehir in eski tabirle kıyı kesiminde kalan merkezden uzak yerleşim birimlerine verilen tanımlamadır kanımca.

Peki bu varoşları kim oluşturdu?
İstanbul da 90 yıllardan itibaren belediyeleri yönetenlerin göz yummasıyla şehrin kimi zaman merkezinde kimi zaman ise yakın yerlerinde yapılan kaçak yapılar bu varoşları oluşturdu.

Bu varoşların Türk siyasi tarihine etkisi nedir?
Bu bölgelere yerleşen insanların yetişen çocukları altyapı eksikleriyle beraber büyürken şehrin kimi zaman içerisinde kimi zaman kıyısında bu yapılaşmaya müsaade eden siyasi iradeden taraf oldu.

İktidarın bu zamana gelişte bu kesime etkisi var mı?
Kanımca var. Bu bölgelerde yetişen gençler bu siyasi iradenin tarafı oldu. Türk siyasi tarihini şekillendirdi. 

Peki ülkenin yıllardır dağıtılan bu kaynakları bir gün biter mi?
Gözüken o ki bitti. Altyapı eksikliği ile yetişen nesiller kendini geliştiremedi, kendi yolunu kendi çizmek yerine siyasi erkten beklenti içerisine girdi. Kimi zaman devreye cemaatlerde girdi. Balık tutmasını bilmeyen balık bekleyen nesiller şu an Türkiye’nin en büyük sorunu kanımca…. Balık beklemeye de devam ediyor.

Bu yazıyı kimseyi yermek karalamak için değil, beraber yaşadığımız bu topraklarda ülkemiz kanımca neden dar boğaza girdi onu açıklayabilmek için yazdım.


Hakkımda

Onur Kayıkcı

İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Uzun süredir blog yazmaktayım. Görsel içerik için instagram hesabıma aşağıdaki link düğmesinden ulaşablirsiniz. irtibat: iletisim@onurkayikci.com . Sitedeki hiçbir yazı izinsiz kullanılamaz.







Arşiv