Network Marketing’de Başarısız Olmak..

8 Temmuz 2012

Havadan Sudan, Kitap

Network Marketing’de Başarısız Olmak.. için yorumlar kapalı


Network Marketing sektöründe başarısız olan birçok insan vardır ve bu insanları bahane ederek bu işe adım atmaktan korkan insanlarda vardır. Her işte olduğu gibi, bu işte de gerekeni yapmadığınız takdirde tabi ki başarısız olacaksınız. Başarısız olmuş kişilere bakarak bu iş modeline soğuk bakan insanlara da sormak lazım, “Sadece Network Marketing sektöründe mi başarısız olan insanlar var?”. Tabii ki hayır. İş dünyasının ve hatta tüm hayatımızın her alanında başarısız olan ve başarılı olan insanlar var. Ve ben şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Network Marketingde başarılı olmak, birçok alana göre çok net ve basittir. Tabii gereği yapıldığında.. Şimdi başlıca başarısızlık nedenlerini inceleyelim;

Kendinin Patronu Ol(a)mamak(Öz Disiplin)

Bu işte patron yok, size emir veren yok, sizi mecburiyet yükleyen kimsede yok. Sizi teşvik eden bir sponsorunuz/takımınız olsa da her konuda yapmak/yapmamak sizin elinizde. Maalesef Network Marketingin bu güzelliğini değerlendiremeyen, yani öz disiplini sağlamayan kişiler başarısız olabiliyor.

Sabır Göster(e)memek

Network Marketing diğer çalışma alanlarından çok farklı bir iştir. Bu işte para kazanımı zamanla oluşur. Bir nevi yatırımdır. Örneğin; tohumu ekersiniz, sularsınız, gübrelersiniz, bakımıyla ilgilenirsiniz, ta ki ağaç olana kadar belki uzun bir süre geçer ve siz yetişecek meyvelerin hayaliyle çabalamayı sürdürürsünüz. Network Marketingde bir nevi buna benzer. Kısa bir süre içinde de para kazanabilirsiniz tabi fakat asıl hedeflenen yüksek gelirlere zamanla ulaşılır. Bu iş, tabiri caizse geleceği görebilenlerin işidir. Fakat zaman ve emeklerin sonucunda oluşacak gelirler, hiçbir çalışma modeli ile karşılaştırılamayacak kadar güzeldir.

Pes Etmek

Aslında bu Network Marketing’e özgü bir husus değil. Bu her girişimde ön plana çıkan bir husustur. Çok uzatmayacağım; Hayatta büyük şeyler yapmak istiyorsanız, herkesin yaptığından farklı yapıp, herkesin kazandığından farklı kazançlar elde etmek istiyorsanız. Gideceğiniz yoldaki engellerin sizi durdurmasına izin vermemelisiniz. “Pes Etmek” kavramını zihninizden çıkarmalısınız.

Özgüven Eksikliği

Bazı kişiler kendilerine güvenemediklerinden, içlerindeki ve çevresindekilerden aldıkları “sen yapamazsın” söylemine karşı duramadıklarından, korkularıyla savaşamadıklarından insanlarla gerekli iletişimi kurmazlar ve başarısız olurlar.

Yanlış Organizasyon Seçimi

Yanlış şirket seçimi veya yanlış bir takımda bulunmak işleri zorlaştırabilir. Daha sonra bıkkınlık ile başarısızlığı kabul etmeye neden olabilir. Bu noktalara dikkat etmek açısından X ve Y makalelerini okumanızı tavsiye ederim.

Takım Ruhundan Uzak Çalışmak

Network Marketing takım işidir. Çok iyi bir şirket ve takımda olsanız da, takıma ayak uydurmadığınız sürece başarısız olmanız kaçınılmazdır. Bireysel yeteneklerinizle bir yere kadar başarılı olabilirsiniz fakat takım ruhunu yakalamadan uzun vadede başarılı olmak çok zordur.

İstikrarsızlık

Network Marketingde istikrarda büyük bir önem taşır. Belli bir seviyeye gelene kadar çalışmayı istikrarla sürdürmelisiniz ve takımınızla olan irtibatınızı hiç koparmamalısınız. Bir süre çalışıp sonra ara vermek sizi büyük ölçüde geriletecektir. En azından belli bir potansiyele ulaşana kadar sabırla, istikrarla çalışmanız gerekir. Bu işi ek olarak da yapsanız, tam zamanlıda yapsanız istikrarlı olmak önemlidir.

Makale Yazarı

Mustafa Yaşar

kaynak:

http://www.networkmarketingokulu.com/basarisiz-olmak.html

Hakkımda

Onur Kayıkcı

İlk İnternet sitemi yapalı 20 yılı aşmış. Uzun süredir blog yazmaktayım. Görsel içerik için instagram hesabıma aşağıdaki link düğmesinden ulaşablirsiniz. irtibat: iletisim@onurkayikci.com . Sitedeki hiçbir yazı izinsiz kullanılamaz.







Arşiv